Valencia en Maduro willen graag met elkaar verder

De clubleiding van Valencia is tevreden over de prestaties van Hedwiges Maduro. De club heeft aangegeven zijn contract te willen verlengen.

Maduro staat positief tegenover een contractverlenging. Hij ziet geen reden om te vertrekken uit Valencia. "Ik sta dit seizoen voor het eerst altijd in de basis en ben inmiddels volledig ingeburgerd", zegt Maduro in NUsport. "We zitten nog in de Champions League en strijden met Villarreal om de derde plaats."

Het huidige contract van Maduro loopt af in de zomer van 2012. Deze verbintenis wil Valencia openbreken en met enkele jaren te verlengen. De twee partijen gaan binnenkort met elkaar om de tafel. "Valencia wil met me verder. Binnenkort gaan we praten over contractverlenging. Waarom zou ik weg willen?"

Maduro komt uit de jeugdopleiding van Ajax en maakte in de winter van 2008 de overstap naar Valencia. Op dat moment was Ronald Koeman nog trainer en was Maduro zeker van een basisplaats. Maar na het ontslag van Koeman kon Maduro niet meer op speelminuten rekenen. Inmiddels heeft hij zich weer in de basis geknokt en is hij weer volledig in beeld bij bondscoach Bert van Marwijk.