Liverpool blijft op Suárez hopen

Liverpool blijft ondanks het nee van Ajax voorlopig nog hopen op de komst van Luis Suárez. De Engelse ploeg was gisteren in Amsterdam om te onderhandelen over een transfer van de Uruguayaan, maar de vraagprijs bleek veel hoger te zijn dan het bod dat de Reds wilden betalen.

Suárez zelf wil niet ingaan op de ontstane situatie, maar dat Liverpool naar Amsterdam is afgereisd betekent dat de club serieuze interesse in hem toont. Bij de Engelse club kan hij twee keer zoveel verdienen als bij Ajax en vooral zijn manager Pere Guardiola lijkt de overgang in de afgelopen weken geprobeerd hebben te forceren.

Liverpool moet na het afgewezen bod, dat naar verluidt rond de 23 miljoen euro ligt, wachten op de terugkeer van Ajax-directeur Rick van den Boog. Hij komt morgenavond terug uit Zuid-Afrika, waarna er nog vijf dagen resten om de onderhandelingen af te ronden. Ajax vroeg gisteren 30 tot 35 miljoen voor Suárez en onduidelijk is of de spits daadwerkelijk voor een dergelijk hoog bedrag de deur uit kan wandelen.

Ondertussen heeft Ajax nog een ijzer bij de onderhandelingen in het vuur. Liverpool benaderde namelijk eerst manager Guardiola alvorens bij Ajax aan te kloppen. Deze wijze is verboden in het voetbal, waardoor de Amsterdammers dreigen met het indienen van een klacht over deze werkwijze.