Verhoek woensdag gepresenteerd bij Stade Rennes

Aanvaller John Verhoek ruilt FC Den Bosch in voor Stade Rennes. Woensdag wordt de spits gepresenteerd bij zijn nieuwe club uit de Ligue 1.

Twee weken geleden werd de interesse van Stade Rennes kenbaar. Verhoek had indruk gemaakt in de Jupiler League door zijn spel en doelpunten. Stade Rennes meldde zich bij Den Bosch voor de 21-jarige spits, en de Brabantse club gaf aan Verhoek niet voor niets de deur uit te laten lopen. Met de transfer zou een bedrag van 500.000 euro gemoeid zijn. Een goede deal voor Den Bosch, dat hem afgelopen zomer gratis overnam van FC Dordrecht.

"Vorige week woensdag kregen we een eerste bod," zegt manager voetbalzaken Fred van der Hoorn tegenover Voetbal International. "Twee dagen later waren we er uit. Het is sportief een behoorlijke aderlating, maar het is een weloverwogen beslissing geweest. Het is een droomclub voor John die kans willen we hem niet ontnemen en financieel worden wij er ook niet slechter van."

Verhoek maakte dit seizoen tien goals voor FC Den Bosch. Ondanks de transfersom die de club ontvangt, zal er geen vervanger voor Verhoek worden aangetrokken. Daar heeft Den Bosch simpelweg geen geld voor. "We kijken of we het intern kunnen invullen, maar wellicht is er nog iets meer mogelijk," besluit Van der Hoorn.