[Coppa Italia] AC Milan naar kwartfinales

Mede dankzij een uitblinkende Robinho heeft AC Milan zich donderdagavond ten koste van Bari geplaatst voor de kwartfinale van de Coppa Italia. De Braziliaan scoorde éénmaal en gaf tweemaal de beslissende pass.

Met Milan en Bari troffen twee uitersten elkaar in het San Siro. De koploper leek voor aanvang weinig moeite te krijgen met Bari, dat de rode lantaarndrager is in de Serie A. In het bekerduel bleek dit ook het geval te zijn. Het verweer van de bezoekers was al snel gebroken door een doelpunt van Zlatan Ibrahimovic.

De Zweed was ook in het vervolg van de tweede helft gevaarlijk, was enkele malen dichtbij, maar zag een ploeggenoot uiteindelijk de score verdubbelen. Alexander Merkel werd in het strafschopgebied bediend door Robinho en het toptalent prikte de bal achter Daniele Padelli.

Bari ondernam na de thee verwoede pogingen om de aansluitingstreffer te produceren, maar het was ondanks een afgekeurde goal van José Castillo machteloos. Hoewel Milan gas terug nam, bleef het oppermachtig en dat werd in de slotfase kracht bij gezet door Robinho, die na twee assists nu eens zelf mocht scoren: 3-0.