Vleminckx op weg naar eeuwige roem bij N.E.C Nijmegen

Björn Vleminckx is hard op weg de trefzekerste NEC'er in de historie van de club te worden. De Belgische spits scoorde al vijftien keer dit seizoen.

Voor de vijftien doelpunten had Vleminckx maar negentien duels nodig. Daarmee heeft hij een leeuwendeel van de Nijmeegse treffers dit seizoen voor zijn rekening genomen. Woensdagavond was hij nog tweemaal trefzeker in het competitieduel met AZ (2-2). Zijn tweede was bovendien een juweeltje.

Met zijn vijftien voltreffers leidt Vleminckx de dans op de topscorerslijst. Hij heeft een voorsprong van drie op concurrent in de lijst Mark Janko, de FC Twente-spits die gisteren vier goals maakte tegen Heracles (5-0). Opvallend is dat Vleminckx vooral in uitwedstrijd tot scoren komt; al tien keer was hij op vreemde bodem trefzeker.

Alleen Hans Venneker (1967/68, 19 doelpunten) en Cas Janssens (1972/73, 18) vonden in het verleden tot nog toe vaker het net voor NEC in één seizoen. Evenals Georgi Hristov, Theo de Jong, De Gier en Jürgen Jendrossek scoorde Vleminckx dit seizoen vijftien maal.