Gullit: "Ik heb me goed laten voorlichten"

Ruud Gullit begrijpt dat er kritiek was op zijn besluit om Terek Grozny te gaan trainen. Vanaf komend seizoen zal hij als trainer aan de slag gaan bij de ploeg uit Tsjetsjenië.

"Ik heb nooit de gemakkelijkste en meest voor de hand liggende weg in mijn carrière gekozen", zegt Gullit in De Telegraaf. "Ja, een beetje avontuur in het leven past bij me." De club uit Tsjetsjenië, die vorig jaar elfde werd in de hoogste Russische divisie, is voor minimaal anderhalf jaar zijn nieuwe werkgever.

"M'n verzekeringsagent belde me als eerste met de mededeling dat hij mijn levensverzekeringspremie ging verdubbelen", lacht Gullit. "Ik heb me goed laten voorlichten. In 2007 en 2008 is het daar heftig aan toegegaan, maar de ontwikkelingen gaan razendsnel. Het ziet er allemaal een stuk beter uit en er heerst rust."

De 48-jarige coach gaat nu bekijken of het mogelijk is om zijn selectie te versterken met nieuwe aankopen. "Ik zit de hele dag dvd’s te bekijken en als het nodig is, gaan we ons versterken. Of er spelers willen komen? Ik ben er toch ook?"