Stel je vraag aan... Mark van Rijswijk (Eredivisie Live)

FOK!sport heeft in het verleden al een aantal interviews met verscheidene sporters gehad. Toch bestaat de sport niet alleen uit deze mensen. Er is namelijk ook een gezelschap, dat je voortdurend hoort praten; de sportcommentatoren.

Het leek ons daarom een leuk idee om een sportcommentator te benaderen voor een interview. Uiteindelijk heeft Mark van Rijswijk, voetbalcommentator bij Eredivisie Live, positief gereageerd op ons verzoek om vragen van de FOK!users te beantwoorden.

Wie is Mark van Rijswijk?

Mark van Rijswijk zag op 30 augustus 1979 het levenslicht in het Engelse Runnymede en is sinds de zomer van 2008 werkzaam voor Eredivisie Live. In de periode daarvoor verzorgde hij bij de lokale radiozender OOG Radio het verslag van de wedstrijden van FC Groningen. Via verschillende contracten bij RTL5 kwam hij in 2006 uiteindelijk bij Talpa terecht, waar hij commentaar gaf bij het tv-programma De Wedstrijden. Later was hij ook nog werkzaam bij RTL Voetbal, waarna hij naar Eredivisie Live vertrok.

Van Rijswijk beleefde zijn hoogtepunt in 2006. Toen versloeg hij namelijk de finale van het EK onder 21 tussen Jong Oranje en Jong Oekraïne. Voor het oog van bijna vier miljoen kijkers wonnen onze jongens de Europese titel.

Daarnaast speelt Van Rijswijk zelf ook een aardig potje voetbal, al is dit wel in de zaal. Ook valt zijn enorme kennis van de meest curieuze voetbalfeiten op. Dat is namelijk een gevolg van zijn voorliefde voor voetbalquizzen en verzameling voetbalboeken.

Stel nú je vraag!

Heb jij een brandende vraag voor één van de voetbalcommentatoren van Eredivisie Live of zijn er andere zaken, die je graag wilt weten? Stel je vraag dan nu! De redactie van FOK!sport selecteert uiteindelijk de tien leukste vragen, die door Mark van Rijswijk beantwoord zullen worden.

Je kan je vraag tot donderdag 20 januari 2011 20:00 uur hieronder in een reactie stellen.

Mochten er mensen zijn, die zich afvragen waar de antwoorden van Mario van der Ende blijven? Deze laten nog even op zich wachten, maar worden zeker gepubliceerd.