Doodgeschoten Hells Angel had vete met Britten

De vorige maand geliquideerde Hells Angel Rob Schilder was waarschijnlijk betrokken bij een drugsvete met Engelse criminelen. Dat schrijft De Telegraaf op basis van politieonderzoek en verklaringen van getuigen. Schilder werd doodgeschoten tijdens een ontmoeting met de Britten.

De ontmoeting zou zijn vastgelegd door beveiligingscamera's, maar de politie doet daar volgens de krant geen mededelingen over in het belang van het onderzoek. Schilder had samen met twee aspirant-leden van de motorclub, zogeheten prospects, afgesproken met de Britten in Haarlem. De daders gingen er in een auto vandoor en zijn spoorloos.

De 52-jarige Schilder was een prominent lid van de Hells Angels. Zijn begrafenis werd door ongeveer duizend mensen bezocht. Een lange stoet reed van het clubhuis van de Hells Angels naar de begraafplaats.

Twee dagen na de uitvaart werd een ander lid van de motorclub levenslang geroyeerd. Na de dood van Schilder ontstond onrust onder de leden en het vertrek van het Zandvoortse lid houdt verband met zijn dood, vermoedt de politie. Het lid moet zijn Harley Davidson inleveren en zijn tatoeages laten verwijderen.