Rock Band begint het jaar met Johnny Cash

Acht nummers van Johnny Cash zijn vanaf dinsdag te downloaden voor het muziekspel Rock Band. De rock- en countrynummers zijn te spelen in de Nintendo Wii-, Xbox 360- en PlayStation 3-versies van de muziekgame.

Gamestudio Harmonix biedt de volgende acht hits van de zanger aan: Cry, Cry, Cry, Don't Take Your Guns to Town, Five Feet High and Rising, Folsom Prison Blues, I Got Stripes, I Walk the Line, Tennessee Flat Top Box en tenslotte The Ballad of Ira Hayes. De gamestudio sluit niet uit dat er in de toekomst meer nummers worden toegevoegd aan de database van de muziekgame.

De liedjes van Johnny Cash kunnen tegen betaling, 1,50 euro per stuk of 10,00 euro voor alle acht de nummers, gedownload worden via de online Rock Band-winkel. Sinds de release van de muziekgame in 2007 hebben gamers meer dan 75 miljoen liedjes gedownload.

In Rock Band kunnen gamers samen een band vormen door op de maat op de knoppen te drukken van plastic instrumenten, waaronder een gitaar en een drumstel. Er zijn sinds het eerste spel in de serie diverse delen van Rock Band verschenen, waaronder een editie speciaal gewijd aan The Beatles.