UCI: "Pegasus Sports was onprofessioneel"

Wielerploeg Pegasus Sports heeft geen licentie gekregen omdat geen bankgarantie kon worden overlegd. Ook had de Australische formatie niet genoeg geld om het jaar 2011 uit te kunnen zingen. Dat stelt de internationale wielerunie UCI donderdag in een verklaring. Daarin noemt de UCI het management van Pegasus verder onprofessioneel omdat steeds deadlines werden gemist.

Pegasus was volgens de UCI op 23 juni op de hoogte gesteld van de deadline van 1 oktober om zich te registreren, maar toch hielden de Australiërs zich er niet aan, waardoor alle gecontracteerde rijders vrij waren om naar een nieuw team uit te kijken.

Vanwege de te lage plaats op de wereldranglijst kwam de ploeg vervolgens niet in aanmerking voor een ProTour-licentie. Door de financiële tekortkomingen in de aanvraag was een ProContinental-licentie voor de UCI echter ook geen optie. Pegasus ging daarop in beroep, kreeg tot 10 december de tijd om de zaakjes op orde te krijgen en vervolgens nog een verlenging tot 15 december. Afgelopen maandag kreeg de ploeg te horen dat er definitief geen licentie kwam.

Overigens is de officiële reden voor de afwijziging nog niet bekend. Die wordt door de licentiecommissie van de UCI naar buiten gebracht.