Drenthe: "In Brazilië worden we wereldkampioen"

Royston Drenthe kijkt tevreden terug op 2010, het jaar waarin hij debuteerde in Oranje. Hij heeft met het Nederlands elftal maar één doel voor ogen.

Drenthe debuteerde vorige maand in de oefenwedstrijd tegen Turkije. "Mijn uitverkiezing voelde als een beloning voor al het vertrouwen dat ik altijd in mezelf heb gehad, maar óók voor het altijd hard blijven werken. Ik heb deze droom lang nagejaagd", zegt hij in Voetbal International. "Dat ik een tijd op een uitnodiging heb moeten wachten, lag niet aan mijn voetbalkwaliteiten."

Afgelopen zomer maakte de 23-jarige speler de overstap van Real Madrid naar Hercules Alicante. Daar is hij uitgegroeid tot een vaste waarde. "Ik speel nu niet beter dan vorig seizoen", vindt Drenthe. "Wél anders is de manier waarop ik in het leven sta. Ik ben in een paar jaar tijd toch meer volwassen geworden en blijkbaar straal ik dat nu ook uit."

In 2011 hoopt Drenthe dat zijn avontuur bij Oranje een vervolg krijgt. "Toen ik na mijn Oranje-debuut vertrok, zei de trainer tot ziens. Ik weet dat het geen garanties geeft, maar het klonk toch prettiger dan: de groeten. Over vier jaar jaar, als ik 27 jaar ben, worden we in Brazilië wereldkampioen."