Gesink: "Niet bezig met Tourwinst"

Robert Gesink is naar eigen zeggen niet bezig met een mogelijke zege in de Tour de France. De Nederlander van de Rabo-ploeg bereidt zich momenteel voor op het seizoen 2011 dat nog succesvoller dan dit jaar moet worden.

"Die opmerkingen dat ik de Tour ga winnen, gaan het ene oor in en het andere uit. Dan lach ik een beetje mee. Ik ben er eigenlijk helemaal niet mee bezig. Ik leef van doel tot doel," zei de nummer zes van de afgelopen Tour de France tegen NUsport.

De Rabo-renner wil dan ook niet te vragen wat hij beter moet doen om een grote ronde te winnen. "Als je zesde bent in de Tour ga je niet vragen aan Contador hoe hij eerste is geworden. Ik bedoel: er zijn niet zo veel mensen meer aan wie ik advies kan vragen. Joop Zoetemelk of Jan Janssen misschien, maar zij komen uit een ander tijdperk."

Dieptepunt voor Gesink was dat in oktober zijn vader Dick overleed. "Weet je, alles wat ik tot nu toe heb meegemaakt in mijn leven, kon ik wegwuiven. Kon ik van zeggen: ach ja. Maar dit komt nooit meer goed. Dat is echt klote."