Prinses Amalia viert zevende verjaardag

Prinses Amalia, de oudste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, is dinsdag zeven jaar geworden. De nummer twee in de lijn van troonopvolging viert het verjaardagsfeestje thuis in Wassenaar, samen met haar ouders en haar twee jongere zusjes.

Ter gelegenheid van haar zevende verjaardag krijgt de prinses een heus vliegtuig naar zich vernoemd. Topman Peter Hartman van de KLM zal een oude Dakota omdopen tot de 'Prinses Amalia'. De Dakota PH-PBA uit 1944 kwam na de oorlog in bezit van prins Bernhard en deed van 1947 tot 1961 dienst als regeringstoestel. Het was een wens van Bernhard zelf dat de inmiddels gerestaureerde oldtimer de naam zou krijgen van zijn achterkleindochter.

Ook in de Haagse Kloosterkerk wordt stilgestaan bij de verjaardag van de erfprinses. De Marinierskapel van de Koninklijke Marine verzorgt daar dinsdagmiddag traditioneel het Prinses Amalia Concert, georganiseerd door de gemeente Den Haag. De prinses is niet bij de naamgeving van het vliegtuig en het concert aanwezig: zij moet dinsdag gewoon naar school.

Prinses Amalia viert zevende verjaardag
Prinses Amalia viert zevende verjaardag (Foto: ANP)