Bridgestone sluit terugkeer in Formule 1 niet uit

Bridgestone sluit een terugkeer in de Formule 1 niet uit. De Japanse bandenfabrikant trok eind dit jaar na veertien seizoenen de stekker uit haar Formule 1-activiteiten, maar op de langere termijn is een rentree in de sport niet uitgesloten.

De reden dat Bridgestone uit de Formule 1 vertrok is omdat het merk een groener imago nastreeft. De directeur van de motorsportafdeling van het Japanse merk Hiroshi Yasukawa zegt na te denken over een terugkeer als de F1 zich aanpast. "Het is vanzelfsprekend niet iets dat nu aan de orde is, maar we sluiten het ook niet per defintie uit."

"Op het moment richten we ons uiteraard volledig op de nieuwe koers die we hebben ingeslagen, hoewel ik aan de andere kant graag denk dat de deur naar de Formule 1 voor ons op een kier staat als de omstandigheden zich er in de toekomst voor lenen."

Bridgestone blijft wel in de racerij actief. "Motorsport zit in ons DNA. We zijn de officiële bandenleverancier van de MotoGP en IndyCar Series, terwijl we ook nog banden leveren voor Japanse raceklassen zoals de SuperGT en actief betrokken zijn bij de kartsport."