Totti: "We moeten meedoen om de prijzen"

Francesco Totti kan zijn geluk niet op. Het clubicoon van AS Roma maakte dinsdag de winnende treffer tegen Bayern München.

De Romeinen keken na drie kwartier tegen een 2-0 achterstand aan, maar na rust knokten de Italianen zich knap terug. Uiteindelijk mocht Totti, kort nadat hij was ingevallen, vanuit een strafschop de 3-2 maken. "Het is lang geleden dat ik zo'n belangrijk doelpunt heb gemaakt", reageerde hij na afloop tegen de internationale pers.

Totti vindt dat AS Roma een topteam is. "We moeten mee gaan doen om de prijzen. Niet alleen in de Serie A, maar ook in Europa." Roma, opgericht in 1927, werd in haar clubhistorie drie keer landskampioen. De laatste landstitel dateert van 2001. Vorig seizoen deed de ploeg van coach Claudio Ranieri tot de slotdag mee om het kampioenschap, dat naar Inter ging.

AS Roma is door de zege op Bayern bijna zeker van een plek in de volgende ronde. Een punt in de laatste wedstrijd, uit tegen CFR Cluj, is voldoende. Bayern München is ondanks de nederlaag in Stadio Olimpico al zeker van winst in de poule. De Duitsers hebben namelijk een beter onderling resultaat tegen Roma.