Haase: "Heb boven verwachting gepresteerd"

Robin Haase maakte in 2010, na lang blessureleed, een sterke opmars op de ATP Ranking. De Hagenees kreeg dan ook de Comeback Player of the Year-award van zijn collega's. Volgens Haase is het dan ook terecht dat hij de prijs kreeg.

"Een leuke afsluiting van het jaar," zei Haase tegen De Pers. "Ik heb boven verwachting gepresteerd. Ben ook boven verwachting gestegen. Ik heb iedereen verbaasd met m'n ranking. Ook mezelf. Achteraf denk je: daar had het nog beter gekund. Maar het had ook heel veel slechter gekund. Het is een wonder dat ik binnen een jaar bijna m'n beste ranking heb gehaald."

"Ik kom vanuit het niets op plaats 58 terecht. Binnen een jaar. Na zó lang geblesseerd te zijn geweest. Dan is dat denk ik wel terecht, ja. Ik heb uiteraard op mezelf gestemd, ja. Als ik vond dat een ander ‘m had moeten krijgen, dan had ik op hem gestemd. Ik dacht van tevoren al dat ik zou winnen. Ik zou het bijna raar vinden als ik de award niet had gekregen."

Haase speelde het afgelopen seizoen nog veel challenger-toernooien om zo een goed ritme te krijgen. In 2011 zal dat anders zijn. "Ik speel natuurlijk geen challengers meer, alleen ATP-toernooien en grand slams. Ik wil nu een volledig jaar op de Tour spelen en stiekem hoop ik dat ik richting de top-40 ga en misschien nog hoger."