Treinverkeer rond Utrecht hele dag plat

Rond Utrecht rijden vandaag de hele dag nog geen treinen. Vrijdagmiddag werd een verkeersleidingpost van spoorbeheerder Prorail getroffen door brand, waardoor onder meer wissels en beveiligingssystemen voor seinen niet werken. Er is volgens Prorail nog geen zicht op wanneer de treinen wel weer kunnen rijden.

Reizigers hadden vrijdag in de avondspits en daarna grote problemen door de brand bij spoorknooppunt Utrecht. De gemeente zorgde zelfs voor veldbedden voor gestrande reizigers, maar daarvoor was zo weinig animo dat de bedden zijn weggehaald en mensen die dat wilden een hotelovernachting kregen.

De NS huurt in het hele land bussen in om uitgevallen treinen zo veel mogelijk te vervangen. Volgens de NS duren de problemen in ieder geval tot het begin van de zondagochtenddienst. Prorail praat later op de ochtend over de verwachtingen.

Een woordvoerder van Prorail zegt dat wordt geïnventariseerd hoe groot de schade door de brand is. Er is geen backupsysteem voor de systemen die zijn uitgevallen. Het is daarom zaak de beschadigde apparatuur zo snel mogelijk te vervangen of te herstellen.


(Foto: Novum)