Eerherstel voor Jong Oranje tegen Denen

Jong Oranje heeft zich enigszins gerevancheerd voor de teleurstellende uitschakeling voor het jeugd-EK komende zomer in Denemarken. Oranje- 21 boekt op bezoek in Denemarken een overtuigende zege op de gastheer van het EK. De Denen werden door een 'nieuw' Jong Oranje met 1-3 verslagen.

Bondscoach Cor Pot had voor het oefenduel vele nieuwe spelers geselecteerd. Davy Pröpper (Vitesse) en Luciano Narsingh (sc Heerenveen) begonnen in de basiself. Leonard Nienhuis, Florian Jozefzoon, Rick ten Voorde, Ricky van Haaren, Kelvin Leerdam, Kaj Ramsteijn en Jordy Clasie mochten na de pauze voor het eerst hun opwachting maken bij Jong Oranje. De ploeg van Pot kwam in de tweede helft op gang. Leerdam opende de score met een kopbal op aangeven van Jerson Cabral.

Bast Dost verdubbelde zeven minuten later de score vanaf elf meter, nadat Cabral onderuit werd gehaald. Dost was kort daarna opnieuw trefzeker: 0-3. Denemarken wist door een fout van doelman Nienhuis nog iets terug te doen via Erik Sviatchenko. De overwinning van de Nederlandse beloften kwam niet meer in gevaar.