Barcelona wil Raiola aanklagen

FC Barcelona wil de zaakwaarnemer van Zlatan Ibrahimovic en Martin Jol Mino Raiola aanklagen. De club pikt de uitspraken dat hij Johan Cruijff en Josep Guardiola rijp voor het gesticht noemt niet.

Zowel Barça-trainer Guardiola als Cruijff waren kritisch over Ibrahimovic die in het verleden voor Barcelona uitkwam, maar daar weinig successen boekte. "Cruijff begint seniel te worden. Hij heeft geen idee hoe je een voetbalploeg moet trainen met moderne methoden," zei Raiola.

"Zijn uitlatingen zijn onacceptabel. Hij heeft opnieuw de morele integriteit van onze eerste elftal-trainer en Johan Cruijff aangetast," meldde Barcelona op haar website. "Daarom bekijkt onze juridische afdeling welke maatregelen we kunnen nemen, waaronder een rechtszaak. Met onmiddellijke ingang blokkeren wij alle uitstaande betalingen die wij contractueel met Raiola overeen waren gekomen."

Raiola vond net als Ibrahimovic zelf dat de spits dankzij Guardiola niet in Camp Nou kon slagen. Volgens Cruijff paste de Zweed zich niet aan de speelwijze van de club aan en rendeerde hij daarom niet.