Kompany: "Voor ons telt Advocaat niet meer"

Dick Advocaat is verleden tijd voor Vincent Kompany. De bondscoach van Rusland treft woensdag in een oefeninterland de Rode Duivels.

Toen de Nederlandse oefenmeester nog bondscoach was van België had Advocaat enkele aanvaringen met Kompany. "Ik zal zeker blij zijn om Dick Advocaat nog eens terug te zien", laat de verdediger van Manchester City optekenen door Sporza.

"Het gaat woensdag wel enkel om de match. Bij mijn weten wordt er in de groep ook niet meer gepraat over Advocaat", zegt Kompany. "We moeten ook vooruit denken. We leven in een wereld waarin alles snel aan je voorbijgaat. Zijn vertrek is al een tijdje geleden en is verleden tijd. Voor ons telt enkel nog de toekomst."

"Het is wel spijtig dat deze match er zo wat tussen valt. Het was misschien nog beter als we een hele week bij elkaar waren. We kunnen ook nog lessen trekken uit onze vorige match tegen Oostenrijk (4-4). Rusland wordt een moeilijke verplaatsing en daar moeten we iets uit leren. We hoeven niet te winnen, maar we moeten wel een goeie prestatie neerzetten." Momenteel zitten de Belgen vast op het vliegveld van Moskou vanwege noodweer.