Lid hof raakt processtukken zaak Lucassen kwijt

Een lid van het gerechtshof in Arnhem is een kopie van het arrest in de ontuchtzaak van PVV-Kamerlid Eric Lucassen en enkele processtukken, waaronder de dagvaarding, kwijtgeraakt. Dat meldt het gerechtshof vrijdagavond. Het hof is van plan de aangeefsters in de zaak persoonlijk excuses aan te bieden.

Het lid van het hof had de stukken mee naar huis genomen, nadat RTL Nieuws het gerechtshof had benaderd met de vraag of het hof in 2002 uitspraak had gedaan in de zaak van Lucassen. Toen dat inderdaad het geval bleek, heeft het hof aan RTL Nieuws een kopie van het betreffende arrest gestuurd. Het arrest is daarna door RTL Nieuws online gezet.

Het lid van het hof had in voorbereiding op eventuele vervolgvragen de stukken mee naar huis genomen. Die bleken op een gegeven moment echter verdwenen. Een zoektocht dezelfde avond leverde niets op. De stukken blijken inmiddels in het bezit van RTL Boulevard.

Het hof heeft vanwege dit incident intern er nog eens 'uitdrukkelijk op gewezen om, conform de afspraken, uiterst zorgvuldig met dit soort stukken om te gaan'.

RTL Nieuws bracht donderdagavond het nieuws naar buiten dat Lucassen in 2002 is veroordeeld voor ontucht. Hij was destijds sergeant bij de landmacht en had seks met twee ondergeschikten, wat verboden is.