Skil-Shimano haalt Reimer

Skil-Shimano heeft met het aantrekken van de Duitser Martin Reimer het team voor het komende seizoen compleet.

Martin Reimer debuteerde in 2009 bij Cervélo in het profpeloton en maakte direct indruk door het veroveren van de nationale titel bij de elite-renners. In hetzelfde jaar gaf hij met een derde plaats in het eindklassement zijn visitekaartje af in de Tour of Britain en finishte hij als negende in Parijs-Tours.

Dit seizoen was Reimer dicht bij een overwinning in de tweede etappe van het Criterium du Dauphiné Libéré waarin hij als tweede eindigde. De 23-jarige renner uit Freiburg kan goed uit de voeten in de klassiekers en heeft ook een snel eindschot. Reimer verwacht dan ook samen met de andere klassiekerrenners van Skil-Shimano én met de renners in het treintje voor de sprints, komend seizoen mooie resultaten neer te kunnen zetten.

De nog jonge Duitser koos bewust voor Skil-Shimano omdat de filosofie van de ploeg hem aanspreekt en vanwege de duidelijke en uitgestippelde planning van wedstrijden en gerichte trainingen. Reimer is de vijfde Duitse renner in het Skil-Shimano team.
Spekenbrink is blij met het aantrekken van Reimer en Sprick, die vorige week een contract tekende.

"We hebben veel vertrouwen in de ploeg voor komend seizoen", vertelt hij. "Ik kan wel zeggen dat we op papier het sterkste team hebben dat we tot nu toe op de been hebben gebracht. We hebben met het aantrekken van de Duitser Marcel Kittel, de Fransen Thomas Bonnin en Thomas Damuseau en de Nederlander Ronan van Zandbeek geïnvesteerd in internationaal talent en verder is het team versterkt met Johannes Fröhlinger, Roger Kluge en onze laatste twee aanwinsten Sprick en Reimer. Tenslotte hebben we de contracten van doorgebroken renners zoals Tom Veelers, Mitchell Docker en Alexandre Geniez en van de vaste waarden binnen het team verlengd. We hebben hierbij vooral gekeken naar het feit of renners zich in onze ploeg verder kunnen verbeteren én of ze binnen de filosofie van het team passen."