Quick Step wil Hushovd aantrekken

Quick Step-manager Patrick Lefevre wil een poging doen om Thor Hushovd los te weken bij de Garmin-ploeg. De 32-jarige Noor maakt deze winter de overstap van Cervélo dat opgeheven wordt naar het Amerikaanse team, maar liet in zijn contract een clausule opnemen dat mocht hij wereldkampioen worden hij een andere werkgever uit kan kiezen.

Hushovd werd twee weken in Geelong wereldkampioen en mag zich daarom op belangstelling verheugen van Team Saxobank, Europcar/Bouygues Telecom, Cofidis, Astana, Pegasus Sports en Quick Step. Bij laatstgenoemde ploeg zal hij naast Tom Boonen kopman worden.

"Ik ben fel in Thor geïnteresseerd. Niet enkel is Hushovd een toonbeeld van regelmaat en hét prototype van de oerrenner, ik had altijd al een boontje voor wereldkampioenen," zei Lefevre tegen Het Nieuwsblad. "Ik vroeg al naar Hushovd en Haussler toen duidelijk werd dat Cervélo de boeken dichtklapte einde dit seizoen. Om voor mij onbegrijpelijke redenen kon hij toen niet weg, hoewel de structuur achter zijn huidige ploeg ophoudt te bestaan."

Volgens de manager van de Belgische formatie hoeft het geen probleem te zijn dat met Hushovd en Boonen twee gelijksoortige renners in een team de kar trekken. "Op dat vlak ben ik misschien de laatste van de Flandriens. Ik heb in het verleden al aangetoond met mensen als Museeuw, Tafi en Bettini dat ik toppers voor elkaar kan doen werken en dat dit succesrijk is."