Agente gewond bij achtervolging na kluiskraak

Een agente is dinsdagavond gewond geraakt bij een achtervolging na een kluiskraak in Nieuwegein. Twee verdachten raakten lichtgewond, meldt de politie woensdag.

De politie kreeg rond 22.15 uur een melding binnen van de kraak aan de Laagravenseweg. Agenten die als eerste ter plaatse kwamen, zagen meerdere mannen in een auto stappen en ervandoor gaan. De vluchtwagen reed een doodlopende weg in, waarna de bestuurder stopte en twee mannen uit de auto sprongen en de benen namen.

De bestuurder keerde de auto vervolgens en reed terug. Daarbij passeerde hij op de Laagravenseweg een verkeersheuvel aan de verkeerde kant en botste frontaal op een tegemoetkomende politieauto. Een agente liep een hoofdwond op en is ter observatie in een ziekenhuis opgenomen.

Na de botsing sprong nog een aantal verdachten uit de auto en ging er te voet vandoor. Een vrachtwagenchauffeur die getuige was van het gebeuren hield een van de vluchtende verdachte tegen, die door achtervolgende agenten in de boeien werd geslagen. Bij verder onderzoek in de omgeving werden nog twee verdachten aangehouden.

De drie aangehouden verdachten zijn Amsterdammers van 27, 31 en 47 jaar. Ze zitten vast. Twee bleken lichtgewond te zijn geraakt en zijn op een politiebureau onderzocht door een GGD-arts.

De verdachten bleken op de Laagravenseweg een kluis aan het openbreken te zijn. De kluis was gestolen bij een inbraak bij een bedrijf in Tiel.