Boze ex ontvoert kat

Een 31-jarige man heeft zondagmiddag ingebroken in de woning van zijn ex-vriendin, haar kat ontvoerd en gedreigd het beestje om te brengen. Het dier werd korte tijd later ongedeerd aangetroffen. De boze ex-vriend uit Heerhugowaard is opgepakt, meldt de politie.

De vrouw uit Alkmaar had haar relatie met de man enkele maanden geleden verbroken. Ze had de nacht van zaterdag op zondag niet in haar eigen woning doorgebracht. Haar ex was daar achter gekomen en werd boos. Daarop toog hij naar haar woning, sloeg een ruit van de achterdeur in en ontvoerde haar geliefde kat.

De man belde vervolgens de vrouw met de mededeling dat hij het beestje iets aan zou doen. De vrouw waarschuwde de politie en deed aangifte. Ondertussen werd haar gemeld dat haar ex de kat op een parkeerplaats bij haar huis had vrijgelaten. Daar werd het dier ongedeerd aangetroffen.

Agenten signaleerden de man vervolgens rond 17.30 uur in zijn woonplaats en pakten hem op. Hij heeft bekend achter de woninginbraak en de 'catnapping' te zitten, meldt de politie. Hij zei het dier te hebben meegenomen om te bluffen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is aan het eind van de avond vrijgelaten.