Luiten handhaaft zich bovenin bij KLM Open

Joost Luiten beleefde niet zo'n fraaie dag als gisteren in de openingsronde van het KLM Open, maar de Nederlandse golfer handhaafde zich vandaag met een tweede ronde van 69 slagen wel bovenin het klassement.

De 24-jarige Bleiswijker bivakkeerde halverwege de dag op de gedeelde tweede plaats met topfavoriet Martin Kaymer. De Duitse nummeréén van Europa kwam door een ronde van 67 slagen evenals Luiten op 134 slagen, 6 onder par.

Luiten speelde een grillige tweede ronde met vier bogeys en vijf birdies. Hij moest een paar keer zijn bal vanuit de heide weer in goede positie slaan. Op zijn zestiende hole leverde Luiten echter ook een kunststukje door een bal over 80 meter inéén keer raak te mikken in de hole.

Robert-Jan Derksen slaagde er zo goed als zeker niet in de cut te halen van het evenement, dat plaats heeft op een steenworp afstand van zijn woonplaats Blaricum.

Derksen noteerde 70 slagen en kwam daardoor na twee ronden op 143 slagen uit, drie boven par. Om in het toernooi te blijven is waarschijnlijk par nodig.