Cambiasso en Zanetti dolblij met rentree Argentinië

Esteban Cambiasso en Javier Zanetti zijn zeer blij dat ze weer deel uitmaken van de Argentijnse selectie. Het duo werd door Diego Maradona niet meegenomen naar het WK, maar de nieuwe bondscoach heeft ze nu wel geselecteerd.

Cambiasso en Zanetti wonnen vorig seizoen met Inter alle prijzen die er te winnen zijn. Merkwaardig genoeg dacht Maradona het tweetal niet nodig te hebben in Zuid-Afrika. "Deze oproep maakt me heel blij. Elke keer als de selectie bekend is, hoop ik dat mijn naam ertussen staat", zei Cambiasso tegen journalisten op vliegveld Ezeiza.

Ook Zanetti kan zijn geluk niet op. "Ik ben verheugd dat ik weer een kans krijg, om eerlijk te zijn had ik er niet op gerekend", aldus de routinier. Argentinië speelt dinsdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen wereldkampioen Spanje. "Het is mooi voor onze fans dat ze een topteam uit Europa aan het werk zien", vindt Cambiasso.

Zonder het ervaren duo van Inter presteerde Argentinië op het WK in Zuid-Afrika teleurstellend. Het team van Maradona haalde weliswaar de kwartfinales, maar daarin werd kansloos verloren van Duitsland (4-0). Maradona moest na het toernooi plaatsmaken voor Sergio Batista.