Farrar weer winnaar Vattenfall Cyclassics

Tyler Farrar is voor de tweede keer op rij de winnaar geworden van de Vattelfall Cyclassics. De renner van Garmin was de snelste in de massasprint voor Edvald Boasson Hagen en André Greipel

De koers werd lange tijd gekleurd door een kopgroep van vijf man die een maximale voorsprong kreeg van elk en een halve minuut. Daarbij zat één Nederlander, namelijk Robin Chaigneau, Verder zaten Anthony Geslin, Sebastian Lang, Nikolaj Trussov en Gatis Smukulis.

Trussov ging er op een passage van de Waseberg op lveertig kilometer van de meet alleen vandoor en kreeg Geslin en Smukulis achter zich aan, die niet veel later aansloten. Lang en Chaigneau waren gezien.

Bij de laatste passage van de Waseberg lieten enkele grote namen zich zien. Philippe Gilbert, Filippo Pozatto en Peter Sagan gingen maar ze werden op ruim tien kilometer van de streep ingelopen. De drie renners voorop hadden op dat moment nog een kleine halve minuut voorsprong. De drie werden uiteindelijk op zeven kilometer van de streep ingelopen door het door Sky aangevoerde peloton.

Ondanks enkele uitlooppogingen liep het toch uit op een massaprint. Edvald Boasson Hagen ging vroeg aan, maar werd nog voorbijgestoken door Tyler Farrar, die voor de tweede keer op rij de koers won. Tom Leezer (Rabobank) werd zevende en beste Nederlander.

Uitslag

# Renner Ploeg Tijd
1 Tyler Farrar (USA) Garmin 5:02.35
2 Edvald Boasson Hagen (Noo) Sky z.t.
3 Andre Greipel (Dui) HTC-Columbia z.t.
4 Aleksander Kristoff (Noo) BMC z.t.
5 Allan Davis (Aus) Astana z.t.
6 Daniele Benatti (Ita) Liquigas z.t.
7 Tom Leezer Rabobank z.t.