Cel geëist voor vergiftigen zwangere vrouw

Tegen een man die een zwangere vrouw zou hebben vergiftigd is donderdag voor de rechtbank in Amsterdam twee jaar cel geëist. De man heeft toegegeven dat hij tijdens een etentje twee jaar geleden in Amsterdam medicijnen in de pastasaus van de vrouw heeft gestopt.

De vrouw, die nog in het begin van haar zwangerschap zat, kreeg vrijwel direct na het etentje last van bloedingen en verloor het kindje. De weken erna had ze ook nog veel lichamelijke klachten door de vergiftiging, aldus het Openbaar Ministerie.

De vrouw, een tandartsassistente, vermoedde vrijwel meteen dat de man iets met haar miskraam te maken had. In haar braaksel werden vervolgens de medicijnen aangetroffen. De man bekende niet veel later.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam beschuldigt de man van het geven van een behandeling aan de vrouw zonder dat zij dit wist en die haar zwangerschap in gevaar kon brengen. Ook is hem het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel met voorbedachten rade ten laste gelegd.

Dat sprake was van voorbedachten rade ontkent de man overigens. Hij stelt dat de vrouw hem tijdens het etentje heeft geprovoceerd, waarna hij tot zijn daad kwam. Het OM denkt echter dat de hele opzet van het etentje was de vrouw te vergiftigen zodat ze een miskraam zou krijgen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.