Man kaapt auto met pistool

Een 29-jarige man uit Culemborg heeft zaterdagnacht met een vuurwapen een echtpaar in Lage Vuursche gedwongen uit een auto te stappen waarna hij er met het voertuig vandoor ging. De Culemborger had de man van het echtpaar meerdere malen op zijn hoofd geslagen. Hij kon na een achtervolging worden aangehouden, meldt de politie.

Rond 00.15 uur had de man het echtpaar op de Zevenlindenweg bedreigd. Op de Dorpstraat bedreigde hij een 20-jarige Amsterdammer voor een restaurant. Op de Karnemelkseweg reed hij ook nog tweemaal op de Amsterdammer in, maar die wist te ontkomen. De politie was inmiddels gewaarschuwd.

In de omgeving van Groenekan begon een achtervolging. De man reed met hoge snelheid richting de Zuilense Ring. Op de Vogelweg in Maarssen reed de man tegen het verkeer in. Toen hij een tegenligger moest ontwijken botste de autokaper met zijn auto tegen een vangrail aan, waarna zijn voertuig tot stilstand kwam. De man zocht naar zijn wapen en werd vervolgens door een agent met een getrokken pistool gesommeerd om uit te stappen.