[Tour] Vinokourov: ''Kon winnen, maar ben niet boos''

Alberto Contador zorgde er met zijn demarrage op de laatste klim van de twaalfde etappe in de Tour de France voor dat zijn ploegmaat Alexandre Vinokourov de ritwinst op zijn buik kon schrijven. De Kazach neemt zijn kopman echter niets kwalijk. "Ik was niet boos na de finish, maar teleurgesteld", zegt Vino tegenover Sporza.

Toch denkt de renner van Astana dat hij vandaag had kunnen winnen, als Contador zich had ingehouden. "Ik kwam tien seconden te kort voor de ritzege. Had Alberto wat vertraagd, dan had ik kunnen winnen.” De laatste winnaar van Luik-Bastenaken-Luik begrijpt de beweegredenen van de tweevoudige winnaar van de Ronde van Frankrijk wel: “Het hele team rijdt voor het algemeen klassement.”

Ook Contador toonde begrip voor de teleurstelling bij zijn ploeggenoot, maar wilde zijn eigen prestatie niet uitvlakken. “Ik hou echt van deze klim. Ik was het aan mezelf en deze rit verplicht om aan te vallen. Ik had deze rit aangestipt.” Yvon Sanquer, manager van Astana, verwacht niet dat de gebeurtenissen een rol zullen spelen binnen de ploeg: "Vino is ontgoocheld, omdat hij niet beloond werd na een fantastische rit. Maar er zal niets van blijven hangen tussen de twee.”