Parcours Tour de France 2011 bekend

Vandaag is in Parijs het parcours van de 98e Tour de France, die volgend jaar wordt verreden, gepresenteerd. De Ronde van Frankrijk begint op 2 juli met een rit van 191 kilometer en eindigt op 24 juli met de traditionele finish op de Champs-Élysées.

De tweede etappe van de Tour de France 2011 is de ploegentijdrit, die 23 kilometer lang is. In deze etappe kunnen de eerste verschillen gemaakt worden. De langste etappe van de deze ronde wordt op 7 juli verreden. Deze rit is namelijk 226 kilometer lang.

Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer aankomsten bergop, namelijk vier. Dat betekent dat de klimmers in het peloton weer flink aan de bak moeten. Het dak van de Tour ligt dit jaar op de Col Angel, die een hoogte van 2.744 meter kent. Daarnaast wordt ook de Nederlandse berg, de Alpe d'Huez, weer aangedaan.

De achttiende etappe in de Tour de France heeft inmiddels het stempel 'koninginnerit' gekregen. In deze rit moeten de renners drie Alpen-reuzen, waaronder de Galibier, bedwingen. De laatstgenoemde berg is tevens de finish van die dag en met een hoogte van 2.645 meter ook meteen de hoogste finish bergop ooit.

In de staart van de Ronde van Frankrijk is nog een individuele tijdrit opgenomen, die 41 kilometer lang is. In dit soort etappes kan nog veel gebeuren, maar de verwachting is dat de beslissing in de Alpen wordt gemaakt.

Op het FOK!forum vind je de route en een plattegrond van het parcours!