[Tour] Contador ziet Schleck als grootste rivaal

Alberto Contador ziet Andy Schleck als zijn grootste rivaal in de strijd om de eindzege in de Ronde van Frankrijk. De winnaar van vorig jaar wees vandaag op de rustdag nog even op 2009. "Andy Schleck bezorgde me toen een paar moeilijke momenten. Hij is de man die ik in de gaten moet houden", aldus de Spanjaard.

Contador staat na de rit van gisteren derde in het algemeen klassement op iets meer dan een minuut van de Australische leider Cadel Evans. De kopman van Astana moest op weg naar Morzine-Avoriaz Schleck in de slotfase laten gaan. De Luxemburger, tweede in het klassement op twintig tellen van Evans, sloeg een gaatje van tien seconden met Contador. "Op de laatste beklimming was het lastig de koers te controleren. Toen Schleck aanviel, probeerde ik hem te volgen. Hij veroverde echter wat voorsprong, voor mij het sein het zo te laten. Ik verloor wat seconden, maar uiteindelijk behaalde ik een goed resultaat", keek de tweevoudig tourwinnaar terug op het verloop van de eerste echte bergrit.

Astana, de ploeg van Contador, maakte gisteren op de laatste twee beklimmingen een sterke indruk. Veel renners konden het hoge tempo van Contador en zijn helpers niet aan en vielen weg. Onder hen ook zevenvoudig tourwinnaar Lance Armstrong en de Britse nummer vier van vorig jaar, Bradley Wiggins. "Mijn ploeg heeft verantwoordelijkheid genomen. We zagen dat Armstrong achterop raakte en dat de rest het moeilijk had. Ik hoop dat we na de rustdag net zo effectief te werk kunnen gaan."