Fàbregas troost Van Persie: "Hij verdiende het óók"

Francesc Fàbregas had qua speelminuten slechts een kleine rol in de wereldtitel van Spanje, maar bij de winnende treffer in de finale leverde de 23-jarige spelmaker wel de assist. De Catalaan zocht na de wedstrijd meteen Arsenal-teamgenoot Robin van Persie op.

"In plaats van feest te vieren met mijn vrienden, wilde ik naar hem toe", zegt Fàbregas op de website van FIFA. "In mijn ogen verdiende hij de wereldtitel ook. Robin is lang geblesseerd geweest en als hij niet tegen ons had gespeeld, was het anders geweest. Hoe blij ik ook was, ik baalde ook voor hem. Hij feliciteerde me en zei dat ik moest genieten van het moment."

Het duo ziet elkaar over een aantal weken weer terug in Noord-Londen, als Arsenal erin slaagt om Cesc van een transfer naar Barcelona te houden. "Robin is een geweldige jongen en een echte leider. Hij heeft echt veel pech gehad met zijn blessures en ik hoop dat zijn moment over twee of vier jaar komt."

Francesc Fàbregas kwam tot de finale maar iets meer dan negentig minuten in actie voor Spanje. Tegen Nederland viel hij na 87 minuten in en Captain Kid gaf in de slotfase van de verlenging de assist voor Iniesta: 0-1.