Beenhakker heeft het 'helemaal gehad'

Leo Beenhakker moet creatief omgaan met de middelen die hij bij Feyenoord voorhanden heeft. Er is geen geld beschikbaar en er dreigt zich een ramp te voltrekken als het om spitsen gaat.

Zo is Roy Makaay gestopt, terwijl Sekou Cissé en Jon Dahl Tomasson immer sukkelen met blessures. Luc Castaignos is de enige spits die bij Feyenoord beschikbaar is. "Ik weet dat er geen geld is om te investeren, zelfs niet om spelers te huren", aldus Leo Beenhakker.

"Het liefst had ik er voor zondag al één of twee spelers bij gehad. Maar dat er een spits komt, moge duidelijk zijn. Er móét en zál een oplossing komen. Met alle respect, het kan niet zo zijn dat Mario (Been, red.) aan de competitie begint met alleen Castaignos als gegadigde voor de spitspositie. Sterker, dat is godsonmogelijk", vervolgde de technisch directeur in Voetbal International.

Het rommelt intern bij Feyenoord. Eric Gudde en Onno Jacobs, het duo directeuren, willen saneren. "Natúúrlijk moeten we saneren en natúúrlijk is dat heel belangrijk, maar wat mij tegenstaat, is dat het voetbalgedeelte dreigt onder te sneeuwen. Boven alles is Feyenoord een voetbalclub, een gróte club met een enorme sociale achterban."

Beenhakker gaat over lijken. Het is mogelijk dat er koppen gaan rollen. "Ik heb het helemaal gehad. Ik hoor verhalen over topsportbeleid, beleidsplannen 2013 en weet-ik-veel-wat, maar de trainer moet in een busje naar zijn werk. Degene die het woord topsportklimaat nog in zijn mond durft te nemen, ros ik er persoonlijk uit."