Allegri blij met uitdaging bij Milan

Massimiliano Allegri, de nieuwe hoofdcoach van AC Milan, hoopt bij de rossoneri aan een topselectie te kunnen bouwen. Het geduld van eigenaar Silvio Berlusconi zal echter op de proef worden gesteld als snelle resultaten niet aan de orde zijn.

Allegri tekende bij de Italiaanse topclub een contract dat af zal lopen op 30 juni 2012. Naar verluidt zal hij een jaarsalaris van anderhalf miljoen euro opstrijken. Allegri heeft zijn contract bij Cagliari moeten ontbinden om zijn droom in Milaan waar te kunnen maken.

Allegri wil dan ook zo snel mogelijk gaan werken aan zijn selectie. "Vandaag is een erg fijne dag voor me. Ik heb een lange maand achter de rug, maar ik ben tevreden. Nu hebben we alle tijd om ons voor te bereiden op het nieuwe seizoen", aldus de nieuwe oefenmeester van de rossoneri.

Marco Amelia, die woensdag overkwam van Genoa, is dezelfde mening als zijn nieuwe coach toebedeeld. "Ik denk dat Milan zich op grote doelen kan gaan richten", aldus de doelman tegenover Sportitalia. "We kunnen de afwezigheid van succes niet eeuwig blijven accepteren."