Engeland heeft last van faalangst

Fabio Capello denkt te weten wat de slechte prestaties van het Engelse elftal veroorzaakt. De bondscoach wijt het matige spel aan faalangst bij de spelers. De Engelse ploeg heeft in twee wedstrijden nog maar twee punten gehaald. In de eerste wedstrijd werd het 1-1 tegen de Verenigde Staten. De tweede wedstrijd leverde een 0-0 gelijkspel op tegen Algerije.

"Het slechte spel is het gevolg van faalangst bij diverse spelers. Het zit bij de spelers tussen de oren en dat is ongelooflijk", zegt de 64-jarige Italiaan tegen Mirrorfootball. "Het falen van de spelers deed me denken aan mijn beginperiode bij Engeland. De spelers waren toen bang om te falen als ze op Wembley speelden. Ik herken de ploeg niet. We moeten de spirit weer terugvinden, want die ontbreekt op dit moment."

Wayne Rooney is volgens Capello een van de spelers die maar moeilijk met de druk kan omgaan. Hij maakte een slechte indruk tijdens de eerste twee wedstrijden op het WK en scoorde in zijn afgelopen zes interlands geen enkele keer. "Zijn probleem is niet dat hij niet fit is, maar dat het tussen zijn oren zit. Rooney is fit en na afloop van de training moeten we hem zelfs vragen of hij wil stoppen met trainen", zegt Capello.