Braziliaanse vrouw vergeeft incest van vader

Een Braziliaanse vrouw die twaalf jaar lang door haar vader is opgesloten en bij wie zeven kinderen zijn verwekt heeft vrijdag gezegd dat ze haar vader vergeeft. Ze maakt zich zorgen over de kinderen en vraagt zich af wie er voor ze moet zorgen als haar vader de gevangenis in gaat.

"Ze is verward en kan zichzelf niet goed uitdrukken, maar ze vertelde ons dat ze haar vader vergeeft en dat ze niet wil dat hij de gevangenis ingaat, omdat ze zijn hulp nodig heeft om voor de kinderen te zorgen", aldus hoofdonderzoekster Adriana Meireles. De vrouw zou volgens Meireles de seksuele avances van haar vader nooit hebben afgewezen uit vrees achtergelaten te worden.

De 54-jarige José Agostinho Pereira werd in 1998 door zijn vrouw verlaten, waarna hij zich aan zijn dochter ging vergrijpen. Hij heeft zijn nu 28 jaar oude dochter twaalf jaar thuis opgesloten gehouden, in een hutje met slechts twee kamertjes. Het hutje van de familie, bij een dorpje in het noordoosten van Brazilië, is alleen per kano te bereiken.

Pereira heeft niet alleen zijn dochter talloze malen verkracht, maar wordt er ook van verdacht een van de dochtertjes die hij bij zijn dochter heeft verwekt seksueel te hebben misbruikt. Ook een andere dochter, nu 31, zei dat haar vader haar heeft verkracht en een kind bij haar heeft verwekt.

Pereira bestreed de beschuldigingen en zei dat hij het alleen deed, omdat zij toestemming gaf. "Als ze er niet mee had ingestemd, had ik het nooit gedaan", aldus Pereira. Als hij schuldig wordt bevonden kan Pereira een gevangenisstraf van dertig jaar krijgen.