Uitslag Nederland - Hongarije

Nederland heeft zijn laatste oefenwedstrijd voor het begin van het WK voetbal in Zuid-Afrika gewonnen. Vanmiddag werd Hongarije in de ArenA met 6-1 verslagen.

Nederland begon sterk aan de wedstrijd. Het was echter Hongarije dat na zes minuten op voorsprong kwam. Door slecht verdedigen van Nederland kon PSV-er Dzsudzsák de 0-1 achter keeper Maarten Stekelenburg schieten. In het vervolg was het Oranje dat wel het meeste balbezit had. In de 21e minuut was het Robin van Persie die via een voorzet van Dirk Kuyt met zijn linkerbeen de gelijkmaker binnenschoot.In de 24e minuut leek de 2-1 te worden gescoord maar de scheidsrechter had al gefloten vanwege een fout van Kuyt.

Oranje probeerde in het restant van de eerste helft door te drukken, maar Hongarije wist uit de counter een aantal keer gevaarlijk te worden voor het doel van Stekelenburg. De ruststand was echter 1-1.

Nederland begon de tweede helft met een wissel, Kuyt bleef in de kleedkamer achter ten gunste van Arjen Robben. Sneijder had in de 50e minuut een grote kans op de 2-1, maar hij slaagde er niet in de bal in het doel te schieten. Vijf minuten later was Sneijder wel succesvol. Het schot van Sneijder, na de voorzet van Van Bronckhorst, was voor de Hongaarse doelman niet te houden. Nederland leek daarna op stoom te komen want het was Robben die in de 63e minuut, wederom via een voorzet van Van Bronckhorst, de 3-1 binnenschoot. Mark van Bommel schoot vervolgens via een paas van Robben de 4-1 binnen.

Invaller Elia, in het veld gekomen voor Sneijder, was nog geen minuut in het veld toen hij via een solo-actie twee tegenstanders verschalkte en de 5-1 op het scorebord zette. Nederland was in de tweede helft duidelijk de betere ploeg, terwijl de Hongaren weinig meer terug kunnen doen. De 5-1 was nog niet genoeg, want Robben maakte in de 78e minuut de 6-1. In de 85e minuut was Robben aan de bal toen hij zich opeens verstapte en op de grond lag. Hij kon nog wel zelf naar de zijlijn lopen en Oranje speelde de resterende tijd, die geen kansen of goals meer opleverden, met tien man.