Ivoorkust geeft zege uit handen bij debuut Eriksson

Sven-Göran Eriksson leek op weg naar een glansrijk debuut bij Ivoorkust. Maar de Afrikanen gaven in de oefenwedstrijd tegen Paraguay een voorsprong uit handen. Eriksson moest genoegen nemen met 2-2.

Na afloop van het duel tussen de twee WK-gangers zullen de Ivorianen het gelijkspel als een verlies ervaren. Bondscoach Eriksson van Ivoorkust zag zijn ploeg bij zijn eerste wedstrijd op voorsprong komen via Didier Drogba, nadat zijn vrije trap van richting werd veranderd.

De Zweedse keuzeheer had daarna een gelukkige hand in het inbrengen van Soulemayne Bamba, die met een knappe volley de 2-0 op het scorebord bracht. Bamba leek Ivoorkust daarmee aan een oefenzege te helpen op Paraguay. Maar de Zuid-Amerikanen toonden veerkracht.

Borussia Dortmund-spits Lucas Barrios maakte al snel de aansluitingstreffer, waarna Paraguay op jacht ging naar de gelijkmaker. Tot ergenis van Eriksson viel de 2-2 kort voor tijd. Een van richting veranderde vrije trap van Aureliano Torres verpestte het debuut van Eriksson.