Gemert blijft koploper na zege op AFC

Gemert heeft zichzelf vanmiddag een goede uitgangspositie verschaft voor de laatste wedstrijd in de kampioenscompetitie bij de zondagamateurs. Op eigen veld wist de kampioen van de Hoofdklasse B met 1-0 van AFC te winnen, waardoor het als koploper naar De Treffers af kan reizen.

De enige goal van de wedstrijd viel al na vier minuten. Bijna vanzelfsprekend wist topschutter Bas van der Reijken deze treffer te produceren. Het bleek voldoende voor de winst. AFC ondernam nog wel enkele pogingen om de stand te veranderen, maar moest het initiatief zeker na rust aan Gemert laten. De Amsterdammers kwamen na een rode kaart voor Saïd Moumane namelijk met tien man te staan. Gemert slaagde er niet in deze overtalsituatie uit te buiten en zo de klus voor komende week eenvoudiger te maken.

Gemert dient nu naar De Treffers af te reizen in de wetenschap dat het een punt moet pakken om kampioen te worden. Ook een nederlaag met één doelpunt verschil is nog voldoende, omdat Gemert de eerdere strafschoppenserie van De Treffers wist te winnen.

Gemert - AFC 1-0 (1-0)
4. 1-0 Bas van der Reijken