Eigen goals nekken Japan

Japan heeft zojuist een oefeninterland tegen Engeland verloren. In het Oostenrijkse Graz werd er drie keer gescoord; alle treffers kwamen van een Japanse speler.

De snelle Japanners namen al na zeven minuten brutaal de leiding via een schot van Marcus Tulio Tanaka. De verdediger verschalkte doelman David James van afstand. De Engelsen begonnen met John Terry en Frank Lampard in de basis. Het tweetal van Chelsea kreeg tegen Mexico nog rust. Die rust was er nu voor Steven Gerrard, die licht geblesseerd raakte op de training.

In de tweede helft viel Gerrard in, samen met enkele anderen, waaronder reservedoelman Joe Hart. Hij voorkwam verdere tegentreffers, al was Japan niet echt gevaarlijk meer. De Britten namen juist het voortouw, en verdienden tien minuten na rust een strafschop. Lampard, die in de FA Cup-finale nog faalde vanaf elf meter, deed dat nu eveneens. De geweldig keepende Eiji Kawashima, normaliter derde doelman van de Aziaten, hield het schot van de middenvelder.

Toch zou Engeland er met de winst vandoor gaan. Aaron Lennon ontsnapte op rechts en zag zijn voorzet binnengekopt worden door Tanaka, die nu dus aan beide kanten gescoord had. Even later werd een voorzet van Ashley Cole vanaf links eveneens door een verdediger in het eigen net gewerkt. Yuji Nakazawa liet Kawashima kansloos. Vlak voor tijd kwamen de Japanners nog dicht bij een gelijkspel, maar de lat voorkwam dat.