Robbie Bach ziet Natal als heilige graal

De vandaag opgestapte voorzitter van de Entertainment & Devices-divisie bij Microsoft, Robbie Bach, heeft voor zijn vertrek nog even zijn licht laten schijnen op Project Natal. Volgens Bach is de aankomende bewegingsgevoelige camera de 'heilige graal' voor de Xbox 360.

"Met een kleine veertig miljoen verkochte consoles op de markt heeft Project Natal de mogelijkheid om massa's consumenten te bereiken", begint Bach. "Het bieden van nieuwe ervaringen die geen grote investeringen van de consument eisen, is zo'n beetje de heilige graal binnen de game-industrie."

Volgens Bach brengt Microsoft bij lancering een aantal leuke games voor Project Natal uit, maar zal de controller pas over één of twee jaar haar volledige potentie bereiken. Vooral de integratie met Xbox Live ziet Bach als een belangrijke factor voor het succes van Project Natal.

"Project Natal biedt geweldige kansen, maar het zal uiteindelijk van de kwaliteit van de ervaringen afhangen of het product een succes wordt. We moeten nu eerst Natal en de games afmaken, de marketing goed regelen en het product naar zoveel mogelijk consumenten brengen", aldus Bach.

Robbie Bach is binnen Microsoft verantwoordelijk geweest voor de lancering van onder andere Microsoft Office, Xbox, Xbox Live, de Halo-serie, Zune, en Windows Mobile.

Robbie Bach ziet Natal als heilige graal
Robbie Bach ziet Natal als heilige graal (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum