'Pirelli nieuwe bandenleverancier in F1'

Volgens de Italiaanse media zal Pirelli vanaf 2011 de enige bandenleverancier in de Formule 1 zijn. Hiermee volgt het Italiaanse bedrijf Bridgestone op dat bekend maakte er aan het eind van dit jaar mee op te houden. Hiermee laat het Italiaanse bedrijf Michelin, Cooper Avon, Hankook en Kumho achter zich.

Volgens Autosprint zal Pirelli van ieder team in 2011, 2012 en 2013 één miljoen euro per jaar krijgen voor de service en zullen er slechts drie compounds banden komen, te weten zacht, medium en hard. Op de korte termijn zullen de banden net als nu een velgmaat van 13 inch gaan krijgen, maar op de langere termijn zou deze groter kunnen worden. Het nieuws moet echter nog wel bevestigd worden door de World Motor Sport Council van de FIA.

Pirelli was voor het laatst actief in de Formule 1 in 1991. Daarna heeft het merk zich op andere sporten gericht waaronder het World Rally Championship. Dit jaar levert het merk ook de banden in de GP3 series en naar verluidt komt daar in 2011 ook de GP2 Series bij. Laatstgenoemde klasse wordt nu nog door Bridgestone van rubber voorzien.