Toekomst GP Rome onzeker

De toekomst van de Grand Prix van Rome lijkt weer onzeker te zijn geworden. De coureurs zouden vanaf 2013 door de straten van de Italiaanse hoofdstad gaan racen, maar nu lijken enkele partijen dwars te gaan liggen. Dit omdat gevreesd wordt dat de race in Rome uiteindelijk die in Monza zal gaan vervangen.

"Zonder Monza is er geen Formule 1," zei Ferrari-president Luca di Montezemolo tegen La Gazetta dello Sport. "Dat evenement is het verleden, het heden en de toekomst. Verplaatsing naar Rome zal niet gaan gebeuren."

Ook FIA-president Jean Todt zet zijn vraagtekens bij een tweede race in Italië. "Is het denkbaar dat er twee Italiaanse Grands Prix zijn? Ik zou nee zeggen. In de toekomst zal er een Italiaanse en een Europese Grand Prix zijn, maar dat hangt van het programma en van de promoters af."

Formule 1-baas Bernie Ecclestone meldt ondertussen dat er goede vorderingen worden gemaakt om de race in 2013 door te laten gaan. Wel is de 79-jarige Brit bang dat de politieke spelletjes uiteindelijk nog roet in het eten kunnen gaan gooien.