Polanski pikt verkrachtingsverhaal niet

Een Britse actrice die vrijdag verklaarde op 16-jarige leeftijd te zijn misbruikt door filmmaker Roman Polanski, hangt nu zelf een rechtszaak boven het hoofd.

Een advocaat van de geplaagde regisseur stelde in een interview met de Franse nieuwszender i-Tele dat de inmiddels 42-jarige Charlotte Lewis een aanklacht riskeert als ze haar beschuldigingen blijft herhalen. Advocaat Georges Kiejman verbaast zich over het feit dat de actrice drie jaar na het vermeende misbruik een rol had in de geflopte Polanski-film Pirates. Als Lewis de beschuldigingen blijft volhouden 'is het aannemelijk dat we haar voor de rechter dagen', aldus Kiejman.

Lewis stelde tijdens een persconferentie in Los Angeles dat de filmmaker zich 'op de ergst mogelijke manier' aan haar heeft vergrepen in 1982, kort na haar 16e verjaardag. Het incident zou hebben plaatsgevonden in het appartement van Polanski in Parijs. Polanski stelt op dit moment alles in het werk om te voorkomen dat de autoriteiten in Zwitserland hem uitleveren aan de Verenigde Staten. Dat land wil de 76-jarige filmmaker, die op het moment onder huisarrest staat, berechten voor seksueel misbruik van een dertienjarig meisje in 1977.