Twente raakt McClaren kwijt aan Wolfsburg

FC Twente raakt trainer Steve McClaren kwijt aan VfL Wolfsburg. De coach werd dit jaar met de club uit Enschede kampioen in de Eredivisie, maar verlaat de Tukkers toch, zo meldde hij vandaag aan TC Tubantia. Naar eigen zeggen heeft hij in Nederland twee fantastische jaren gehad.

De Brit is FC Twente-voorzitter Joop Munsterman dankbaar dat hij hem de kans heeft gegeven terug te keren op het hoogste niveau. Met het bereiken van de bekerfinale vorig jaar en het behalen van de landstitel dit jaar poetste McClaren de nare bijsmaak van het met Engeland niet behalen van het EK in 2008 weg. "Ik heb in Twente twee fantastische jaren gehad en het is ook fantastisch geëindigd. Ik had mijn vrouw en kinderen beloofd dat ik maximaal twee jaar bij hen weg zou zijn (zijn familie bleef in Engeland wonen, red.). We gaan nu allemaal in Duitsland wonen."

McClaren kondigde na het succesvolle seizoen al aan zich te bezinnen op zijn toekomst, waardoor zijn naam aan enkele clubs gelinkt werd. Volgens de Wolfsburger Allgemeine Zeitung was de Brit afgelopen vrijdag al akkoord met die Wölfe, maar liet de definitieve handtekening nog enkele dagen op zich wachten.

Naast het vertrek van McClaren moet FC Twente ook op zoek naar een nieuwe assistent-trainer. Kees van Wonderen wil meer tijd met zijn gezin doorbrengen, waardoor hij een andere functie binnen de club ambieert. De oud-voetballer wil echter nog wel bij het eerste elftal betrokken blijven.