'Twente ziet Adriaanse als ideale opvolger van McClaren'

FC Twente houdt stevig rekening met een vertrek Steve McClaren, maar het heeft de opvolger van de succesvolle Engelsman al achter de hand. Volgens Voetbal International is Co Adriaanse de droomkandidaat van de  clubleiding.

McClaren geniet momenteel van een welverdiende vakantie en staat in de verregaande belangstelling van FC Porto en West Ham United. VfL Wolfsburg is echter het meest concreet. Nadat hij is teruggekeert van zijn uitstapje neemt hij een beslissing. Joop Munsterman ziet in Adriaanse zijn ideale opvolger, zo meldt Voetbal International.

Adriaanse is echter sinds kort werkzaam bij de Olympische ploeg van Qatar, waar hij ongetwijfeld een stuk meer verdient dan dat hij dat bij Twente kan. Indien de coach niet haalbaar blijkt te zijn, dan gaat Munsterman met McClaren om tafel, met de vraag of hij nog een goede kandidaat weet.

McClaren heeft weliswaar een contract dat tot de zomer van 2011 doorloopt, maar inmiddels twijfelt niemand in Enschede er meer aan dat de Brit na twee jaar zal vertrekken. Ook assistent Kees van Wonderen lijkt er de brui aan te geven. Dan zou alleen Alfred Schreuder overblijven van de staf, die Twente voor het eerst in de clubhistorie naar de landstitel leidde.