Luyendijk heeft een drukke meimaand

Arie Luyendijk gaat samen met Gijs van Lennep deelnemen aan de Mille Miglia. De Mille Miglia is een rally in Italië met klassieke auto's uit de periode 1927 tot en met 1957 waarmee duizend mijl wordt gereden. De tweevoudig winnaar van de Indianapolis 500 komt aan de start in de Porsche 550-1500 RS uit het bouwjaar 1955.

"Het lijkt me echt heel cool. Het is een mooi evenement, bovendien ken ik veel jongens die mee doen. Met Jan Lammers, Allard Kalff, Ben Pon en natuurlijk Gijs van Lennep gaat het erg gezellig worden,"
aldus Luyendijk.

Luyendijk rijdt sinds zijn afscheid in 2002 geen serieuze wedstrijden meer, maar kruipt af en toe nog wel eens achter het stuur van oude Formule 1-auto's. "Ik race af en toe nog wel eens in een historische Formule 1-auto. Een kennis van mij organiseert die races en dan mag ik in een Penske uit ’74 of een Wolff uit 1978 besturen. Maar echt racen kun je het eigenlijk niet noemen, het is vooral genieten. Door het geluid en de sfeer is het leuk, bovendien ga je nog best hard."

De maand mei staat ook in het teken van de Indianapolis 500. Ook daar is Luyendijk weer van de partij. "Vanaf 1984 heb ik nog geen editie gemist. Het is geweldig om erbij te zijn. En elk jaar opnieuw verbaas ik me erover dat mensen nog weten wie ik ben." De Nederlander, die vorig jaar Robert Doorbos begeleidde op Indy, zal dat dit jaar bij de Brit Mike Conway doen. "Dat is heel leuk om te doen. Je bent dan volledig bezig met die race, je probeert de juiste afstelling voor de auto te vinden, de beste racestrategie te bedenken en die jongen mentaal te begeleiden. Dat is zoveel beter dan thuis zitten."