Chamakh bevestigt transfer naar Arsenal

Marouane Chamakh speelt vanaf volgend seizoen bij Arsenal. Dit heeft de 26-jarige aanvaller van Girodins Bordeaux vandaag laten weten.

"Ik ben erg blij dat ik in de Premier League ga spelen," liet Chamakh in de Franse sportkrant L'Équipe weten. "Het was onlogisch om hier bij te tekenen. Ik heb dan ook voor een nieuwe uitdaging gekozen. Bij Bordeaux was ik het kind van de club, in Londen ga ik bewijzen dat ik geen jongetje meer ben."

De overeenkomst tussen Chamakh en Bordeaux loopt na dit seizoen af, waardoor de 26-jarige Marokkaans international voor niks de deur uit kan lopen. Saillant detail is dat de voetballer de keuze in februari al had genomen.

De komst van Chamakh betekent meer concurrentie voor Robin van Persie, die inmiddels is hersteld van een zware blessure. Ook Liverpool, Tottenham Hotspur en een aantal Russische ploegen zouden achter de Marokkaan aan zitten. "Ik was alleen gefocust op de Engelse competitie", aldus de aanvaller.

Chamakh maakte in het seizoen 2002/2003 zijn debuut voor Les Girondins en speelde sindsdien 227 wedstrijden in de Ligue 1. Hierin was hij goed voor 56 goals.